Samenwerken met kinderen

De basis is dat kinderen zich veilig en welkom voelen op school. Dit is iets, waar we iedere dag aan werken. Daarnaast moet een kind zich ook competent ‘ik kan het’ en autonoom ‘ik kan het zelf’ voelen.

Waar kinderen leren samenwerken, ontwikkelen ze gemeenschapszin. Dan leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor de taak en voor elkaar. In ons onderwijs maken we veel gebruik van samenwerkingsopdrachten en coöperatieve werkvormen. Hierbij wordt erin kleine groepjes op een gestructureerde manier samengewerkt.

Door samen te werken, maak je ook gebruik van elkaars talenten. Dat zorgt voor passie en inspiratie en dan breng je elkaar naar een hoger niveau.

Je kunt een kind vandaag iets leren, maar als je zijn nieuwsgierigheid prikkelt,
zal het zijn hele leven leren!