Klassenkrant groep 1

 

Ik hou van Holland

April 2018
In de maand april hebben wij gewerkt over het thema: 'Ik hou van Holland'.
We hebben samen oud Hollandse kinderliedjes gezongen en speelden oud Hollandse spelletjes. Van de huishoek maakten wij het paleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. We speelden koning, koningin, prins en prinses. En leerden de namen van de drie prinsessen van Nederland. We keken naar afleveringen van huisje boompje beestje over de tulp, bloembollen, hutspot, molens en klompen. De themahoek bouwden we om tot bloemenwinkel waar we bloemen kochten en verkochten en leerden zo verschillende bloemennamen. In de bouwhoek hebben we kastelen nagebouwd van bouwkaarten.

We werkten daarbij aan verschillende tussendoelen: We bouwen en construeren met blokken. We herkennen basisvormen als driehoek, vierkant en rechthoek. We tellen de blokken. We weten hoe objecten in elkaar zitten en zijn op te bouwen. 

Als afsluiting van het thema hebben we zelf bloembollen geplant. Nu is het meivakantie en zorgen we thuis allemaal goed voor onze bloembol. We hopen binnenkort de bloemen te zien groeien en bloeien! 

Bezoek aan de bakker

Maart 2018
Donderdag 8 maart hebben wij met groep 1 en 2 een bezoek gebracht aan bakker Breet in de binnenstad. Hier hebben we broodjes en paaskoekjes mogen maken en bakken. 

In de bakkerij was veel te zien. Grote ovens, deeg machines en hoe de taarten en soezen gemaakt werden. 

Wij danken de bakkers van bakker Breet voor hun gastvrijheid! 

Vogels in de winter

Februari 2018
De afgelopen weken hebben we gewerkt over: Vogels in de winter.

We maakten een voederrol voor de vogels van pindakaas en vogelzaad.

De zand- en watertafel was gevuld met vogelvoer. We pakten de weegschaal erbij en gingen oefenen met de begrippen zwaar/licht, zwaarder/lichter en even zwaar. Ook hebben we het vogelvoer gesorteerd op kleur, vorm en soort.

Dat het in de winter hard kan waaien hebben wij ervaren tijdens het buitenspelen. We ontdekten met veel plezier de kracht van de wind, wat wind is, uit welke richting de wind kwam en hoe je de wind kan zien.

In de klas hadden we een grabbelton met ‘sneeuw’ staan. Tussen de ‘sneeuwvlokjes’ zaten figuren in verschillende kleuren. We hebben de kleuren en vormen benoemd en gesorteerd.

Kerst

December 2017
Kerstperiode groep 1.

Sinterklaas op school

December 2017
5 december hebben we de verjaardag van Sinterklaas gevierd. Bij de aankomst buiten op het plein was de spanning al van de gezichtjes af te lezen. Maar eenmaal in het speellokaal bij Sinterklaas werd er volop genoten van zijn bezoek. Van alle kinderen stond er een talent in het boek van Sinterklaas. Want iedereen is ergens goed in. We mochten bij Sinterklaas op schooten we kregen pepernoten van Zwarte Piet. We hebben samen een lied gezongen. Blij zijn we allemaal met ons cadeau. In de klas maakten we de baard van Sinterklaas met scheerschuim, deden het pepernoten-telspel met de dobbelsteen en maakten een kleurplaat. Tussendoor aten we schuimpjes, speculaas en pepernoten. Mmm ... lekker! Aan het eind van de morgen hebben we Sinterklaas en de Zwarte Pieten uitgezwaaid. Bedankt Sint en Piet, tot volgend jaar!

Sinterklaas project

November 2017
Sinterklaas spel in groep 1.

Naar het bos

November 2017
Met de boswachter op stap in het bos! De herfst buiten beleven en ontdekken!

Wij gaan op berenjacht

Oktober 2017
N.a.v. het prentenboek, wij gaan op berenjacht, zijn wij met groep 1 op berenjacht geweest. Wat was het leuk en spannend!

Wij gaan op berenjacht

Weer naar school

September 2017
Hoi! We gaan weer naar school! We hebben elkaar veel te vertellen over onze vakantiebelevenissen. En wat fijn om weer samen te spelen!